Днес нямах никакво намерение да приготвям нещо сладко. Но разглеждайки в интернет случайно попаднах на снимка на гофрети и така ми се приядоха, че не можах да се сдържа. И така- вместо обяд, вкъщи имаше гофрети. И половин час по-късно , сядам да споделя рецептата с вас:
Продукти ( за около 10 бр)
250 мл вода
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 ч. л захар
1 ч. л сол
1 ч.л бакпулвер
1 ванилия
2 1/2 ч. ч брашно ( може и пълнозърнесто)
1 с.л олио
Приготвяне:
Всички продукти се разбъркват с миксер ( може и на ръка) до получаването на хомогенна смес с гъстотата на боза.
Гофретника се загрява и се намазва с масло или олио . С черпак или друг подходящ прибор се загребва от сместа и се сипва толкова, че да покрива цялата повърхност. Гофретата се пече около 2- 3 мин в зависимост от уреда, или докато спре да излизаа пара. Готовата вафла се оставя на скара да изстине( ако искате да бъде хрупкава).
Гарнират се по желание . ( сладко, шоколад, плодове, сметана, сирене, кашкавал...)
Тъй като на мен ми се хапваше сладко, моите са само такива. Но в солен вариант също не са за пренебрегване .
250 мл вода
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 ч. л захар
1 ч. л сол
1 ч.л бакпулвер
1 ванилия
2 1/2 ч. ч брашно ( може и пълнозърнесто)
1 с.л олио
Приготвяне:
Всички продукти се разбъркват с миксер ( може и на ръка) до получаването на хомогенна смес с гъстотата на боза.
Гофретника се загрява и се намазва с масло или олио . С черпак или друг подходящ прибор се загребва от сместа и се сипва толкова, че да покрива цялата повърхност. Гофретата се пече около 2- 3 мин в зависимост от уреда, или докато спре да излизаа пара. Готовата вафла се оставя на скара да изстине( ако искате да бъде хрупкава).
Гарнират се по желание . ( сладко, шоколад, плодове, сметана, сирене, кашкавал...)
Няма коментари:
Публикуване на коментар