неделя, 30 ноември 2014 г.

Ябълков чипс

Преди няколко години за първи път правих такова нещо.  Много ни хареса, но в последствие бях забравила за тази вкусотия. Добре че в момента вкъщи има много ябълки и започнах да се чудя какво да приготвя с тях, за да не се развалят.
За тези, които ме познават, не е тайна, че не обичам плодови сладкиши. Съответно отпадаха като вариант. И се сетих за ябълковия чипс. Това сигурно е най- лесното лакомство, което съм правила. А съчетанието на мед и канела го прави изключително подходящо за сезона.

Продукти:

2-3 ябълки
3 с.л канела
3 с.л мед и/или кафява захар

Приготвяне:

Ябълките се измиват и се почистват от семките, като се издълбават в средата. Нарязват се на тънки кръгчета и се редят в тава, предварително застлана с хартия за печене. Всяко парченце се намазва с мед , поръсва се с канела. Или се пропуска меда , а се поръсва със захар.
Пекат се в предварително загрята фурна, на 160 градуса с вентилатор. Времето за печене е около 1 ч.  и 30 минути, но зависи колко тънки са резанчетата. След като се изключи фурната се оставят вътре до пълното и изстиване, за да " съхнат".

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар