четвъртък, 11 юни 2015 г.

Браунис чийзкейк с малини




Самото заглавие звучи вкусно, нали?
Това не е първата, няма да бъде и последната рецепта, за която се доверявам на http://sunshineskitchen.com
Следвах я почти дословно и резултата е невероятен- лек, леко влажен сладкиш, в който малините чудесно допълват приятно горчивия вкус на браунис блата и нежната текстура на чийзкейк блата. Може би следващият път бих опитала да заменя натуралния шоколад с млечен :) Със сигурност ще го пробвам и с други плодове, а защо не и с комбинация?! Ето как го направих сега :


The


Продукти за браунис блата:

2 яйца
150 г шоколад
150 г масло
150 г кафява захар
1 ч.л канела
8 с. л  пълнозърнесто брашно
щипка сол

Приготвяне:

Шоколада се разтопява на водна баня заедно с маслото. След като леко се охлади, към сместа се добавят добре разбитите яйца, захарта,  брашното и солта. Разбърква се хубаво и се изсипва в предварително намаслена или застлана с хартия за печене, тавичка. Оставя се настрана. Тъй като аз нямам размера, посочен в оригиналната рецепта, изпoлзвах правоъгълна тавичка с рзмери 28x18 см.

Продукти за чийзкейк блата:

225 г безсолно сирене крема
1 яйце
50 г захар
5 с.л брашно

20 бр малини

Приготвяне:

Крема сиренето се разбива заедно с яйцето и захарта. Добавя се брашното. Получената смес се изсипва в тавичката върху браунис блата и с вилица се правят бразди, за да се получи преливане на двете смеси. Малините се разрязват на две и с лек натиск се нареждат върху десерта.



Моята фурна е доста силна, затова го пекох на 165 градуса и за 25 мин беше готов. Беше единодушно одобрен от всички, които го опитаха. :)









Няма коментари:

Публикуване на коментар